Skip to content

Megérkeztek! Itt vannak a Pantone színek 2021

PNTONE SZÍNEK 2021

ITT VANNAK 2021 PANTONE SZÍNEI!

Itt vannak, megérkeztek az új pantone színek 2021 -re !

pantone 2021 Pantone 17-5104 Ultimate Gray és Pantone 13-0647 Illuminating

Pantone 17-5104 Ultimate Gray és Pantone 13-0647 Illuminating

Idén -ugyan nem először, de mindenesetre ritkán előfordulva, egyszerre két  színárnyalatot jelentett be a Pantone – mindkettőt Leatrice Eiseman, a Pantone Színintézet ügyvezető igazgatója éppen akkor, amikor a koronavírus korlátozni kezdte a határátlépést és bevezetésre kerültek a karanténok.

Itt az ideje tehát, hogy találkozzunk a Pantone 17-5104 Ultimate Grey és a Pantone 13-0647 Illuminating színeivel, mint 2021 meghatározó design és divatszíneivel.

Pantone 17-5104 Ultimate Gray és Pantone 13-0647 Illuminating

AZ ÉV PANTONE SZÍNÉRŐL

pantone színek 2021

Pantone színek 2021

A Pantone Év Színe több mint 20 éve befolyásolja a termékfejlesztést és a vásárlási döntéseket számos iparágban, ideértve a divatot, a lakberendezést, illetve lakásdekorációt és az ipari formatervezést, valamint a termékcsomagolást és a grafikai dizájnt. Az Év Pantone színe kiválasztási folyamat átgondolt megfontolást és trendelemzést igényel. Minden évben a következő év színeinek válogatására készülve a Pantone színügyi szakemberei, a Pantone Színintézet átfésülik az egész világot, új színhatásokat keresve. Ez magában foglalhatja a szórakoztatóipart és a gyártásban lévő filmeket, az utazó művészeti gyűjteményeket és az új művészeket, a divatot, a formatervezés minden területét, a népszerű utazási célpontokat, valamint az új életmódot, a játékstílusokat és a társadalmi-gazdasági körülményeket. A hatások származhatnak olyan új technológiákból, anyagokból, textúrákból és hatásokból is, amelyek hatással vannak a színre, a releváns közösségi média platformokra, sőt a közelgő sporteseményekre, amelyek világszerte felhívják magukra a figyelmet. Forrás: pantone.com

2021 Pantone színek színtani hatása:

pantone 2021 szürke

Pantone 2021 szürke

pantone 2021 sárga

Pantone 2021 sárga

Mind az Ultimate Gray -ami egyfajta halványszürke- és mind az Illuminating -ami egyfajta napfényes sárga- rendelkezik a maga színtani, érzelmi aspektusával:

  • a szürke az elhatárolódás, az egyedüllét, az önként vállalt magányosság színe. De a szürke a kompromisszum színe is, hisz sem nem fekete, sem nem fehér, a kettő között van.
  • a sárga  a Nap univerzális szimbóluma,  rendszerint  optimizmust, erőt, energiát, reményt és örömöt fejez ki.

A fekete és fehér, valamint a piros színek színtani hatásáról a Monokróm stílus titka című bejegyzésemben is olvashatsz.

Pantone színek képeinek forrása: pantone.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük