Skip to content

Honlapkészítés menete a logótól a SEO-ig, avagy így készítem a honlapokat!

honlapkésíztés mente webdesign bylilith

Honlapkészítés logótól a SEO-ig

Az alábbiakban egy rövid áttekintést adok arról, hogy hogyan zajlik nálam a honlapkészítés menete: a logótervezéstől kezdve az arculattervezésen át egészen a honlapkészítésig és SEO-ig, hogy megértsd, hogyan készít el egy (keresőoptimalizáló) webdesigner egy teljes honlapot.

Logótervezés:

A logótervezés az egyik legfontosabb eleme egy vállalkozás arculatának, mivel a logó a márka azonosítója. A logótervezés során fontos figyelembe venni a vállalkozás személyiségét, az üzenetet, amit át kívánnak adni, valamint a célközönségük preferenciáit. A tervezőnek kreatívnak kell lennie és egyedi, emlékezetes logót kell terveznie, létrehoznia, amely tükrözi a cég értékeit és tevékenységét.

Szolgáltatásaim közül választható külön csak logótervezés is. Pixelgrafikus is, (ha nagyon gyorsan kell valami, ami csak online felületen lesz használva), illetve vektorgrafikus is. (amennyiben egy minőségi, minden felületen és méretben kiváló képet nyújtó, valódi logó). Ára: 25-40 ezer Ft-tól. Természetesen lehet komplexebb, on- és offline alkalmazástól függően és függetlenül. Ezen kívül szórólapdesignok, termékcimkék is 15.000 Ft-tól.

Grafikai munkákból szívesen vállalok online, hirdetési kreatívok készítését is, különféle, akár krétatáblákat is, egyedi ikonokat, infografikákat, ajándékutalványokat…  Jellemzően 10.000 Ft/óra díjért, vagy több rajz esetén egyedi projektárazással.

Arculattervezés:

Az arculattervezés kiterjed a logóra és azon túl, hiszen magában foglalja a vállalkozás egész vizuális megjelenését, beleértve a színsémát, a tipográfiát, a designelemeket és az egyéb grafikákat. Az arculat egységes és összehangolt megjelenést biztosít a vállalkozás minden kommunikációjában, legyen az online vagy offline. Az arculattervezés kulcsfontosságú a vállalkozás azonosíthatósága és emlékezetessége szempontjából.

Komplett arculattervezés nálam az alábbiakat foglalja magában: Logótervezés, színpaletta, betűtípusok, Moodboard (hangulattábla), névjegykártyadesign.  egyoldalas Arculati Terv.  Ára bonyolultságától függően: 60-80 ezer Ft-tól.

Nagyobb cégek, komplexebb vállalkozások számára készülhet részletes arculati kézikönyv is számos példával illusztrálva, mockupokon bemutatva az arculati elemeket a céges levélpapírtól, a csomagolóanyagokon és reprezentációs anyagokon át. Ára: +50.000 Ft.

Honlapkészítés menete:

A honlapkészítés folyamata számos lépést foglal magában. Először is,  együtt kell dolgozzunk, hogy megértsem az elképzelést, vagy a vállalkozás céljait, az üzenetet és a vevői igényeket. Ezután az arculattervezés során létrejött színekkel és betűtípusokkal, hangulatában passzoló saját, vagy ingyenes, vagy vásárolt képekkel terveket készítek, a megfelelő platformot választva ki a honlap létrehozásához, figyelembe véve a funkcionalitást, a felhasználói élményt és a rangsorolhatóságot. A honlapkészítés során a tartalom létrehozása és beillesztése is fontos lépés, valamint a reszponzív design biztosítása az eszközök és képernyőméretek változatosságához.

Részleteiben ez 3 szakaszra bomlik,

  1. Megbízás, feladat felmérése, igények megértése, brainstorming, seo: kulcsszókutatás, domain és tárhelyintézés, Google Analytics, és Search Consol bekötése,
  2. Honlapterv készítése, bemutatása, csiszolása- közben az ügyfél hozza a tartalmakat, képeket, Adatvédelmi szabályzatot, – technikai seo (kulcsszavak beépítése, fő és aloldalak kialakítása, bejegyzések, fejléc, lábléc, stb.)
  3. Tartalom feltöltése, kötelező törvényi elemek elhelyezése, (GDPR, Impresszum, Adatvédelmi Tájékoztató), keresőoptimalizálás tartalmi részei, ellenőrzések, biztonsági mentés, munka átadása.

Minden esetben egyedi árajánlat alapján, egyedi honlap készül, melynek ára a komplexitásától függően, 200-400-600 ezer Ft-tól indul.

Honlapkészítés menete beépített SEO-val (keresőoptimalizálás):

A honlap elkészítése után a keresőoptimalizálás (SEO) kulcsfontosságú, hogy a weboldal jól teljesítsen a keresőmotorokban. Ennek során a webdesignernek figyelembe kell vennie a kulcsszavakat, a meta leírásokat, a linkstratégiát és a tartalom optimalizálását. Az SEO folyamatának célja, hogy a vállalkozás honlapja a releváns keresések esetén magasabb helyezést érjen el a keresési eredményekben, ami nagyobb látogatottságot és konverziót eredményezhet.

Egy tapasztalt webdesigner szakértelme és kreativitása elengedhetetlen ahhoz, hogy egy vállalkozás számára hatékony és professzionális megjelenést biztosítson az online térben. A folyamat minden szakaszában fontos az ügyfél igényeinek és a piaci trendeknek való megfelelés, hogy a végeredmény a vállalkozás sikerét segítse elő.

A honlapkészítés során a seo szolgáltatásaim árai benne foglaltatnak az árban, és enélkül nem is vállalok honlapkészítést!, azonban kész honlapokra is szívesen vállalok utólagos seo auditot, keresőoptimalizálást, keresőoptimalizált szövegírást, tartalmak seo beállításait. Ennek árairól a seolady.hu honlapomon található bővebb tájékoztatás.

A honlapkészítés menete: fontos a formaiság!

Minden megkeresésemre írásbeli ajánlatot küldök, melynek elfogadása esetén, az elkészítést egy írásbeli megbízási szerződés aláírása után kezdek meg, és a munkát a teljesítés után adom át. Minden elvégzett munkáról alanyi áfamentes számlát állítok ki, jellemzően 2-3 részletfizetési lehetőséggel a munka haladásához ütemezve.

Bármely részében van kérdésed, vagy akár komplett logótól a seoig, mindent egyben kezdettől, egy helyről, egy kézből szeretnél, (legidő- és költséghatékonyabb!!) örömmel várom jelentkezésedet, nyugodtan írj nekem, vagy hívj fel, vedd fel velem a kapcsolatot, elérhetőségeim bármelyikén.