Skip to content

Olcsó honlap készítés – kinek éri meg?

olcsó honlap készítés_ webdesign by Lilith

Olcsó honlap készítés – sok hűhó semmiért?

Nos, nem egészen... Van az a szituáció, amikor nagyon is több a semminél. Ami olcsó, nem feltétlenül egyenlő az igénytelennel és használhatatlannal. Az olcsó, annyit tesz, hogy nem drága. ennyire egyszerű. Nem drága, mert nem bonyolult. Persze nem mindegy a kivitelezés és a tartalom. Olcsó honlap készítés során is előállhat olyan végeredmény, hogy tátva marad az ember szája, sőt még, ha egyben keresőoptimalizált is, hogy még a látogatók is megtalálják, az már kész főnyeremény.A titok nem is annyira a nehézségen múlik, hanem inkább a „hozott anyag” minőségén és a webdesigner kreativitásán és szakértelmén.

Ezeket az elemeket vesézzük ki a következőkben.

Kinek érdemes olcsó weboldalt készíttetnie?

MIndenkinek, akinek

 • gyorsan kell egy online felület
 • nincs elég pénze, ideje, energiája erős, ütős üzleti honlapot felépíteni, üzemeltetni. ( – tettni) .. ( még)
 • elég erős a terméke, és van elég vásárlója is, csak információt szeretne adni -kvázi mint „egy online szórólap”
 • blogot ír, tartalmakat gyűjt más honlapokról, kell egy keret
 • csak szeretné magát kipróbálni, látni, érezni milyen jelen lenni az online világban
 • kezdő vagy nagyon kicsi vállalkozás, piacralépés, szárnypróbálgatás -látogatottságmérés
 • üzleti oldalát támogatni kívánja, egy-egy üzletágat, témát, termékkört külön részletesebben bemutatva
 • sok tartalma, témája van, amit „kibontva” is szeretne megmutatni, követni, mérni

Az olcsó honlap is honlap !

Az, hogy olcsó egy honlap, relatív, emiatt nem feltétlenül kell valami gagyi, használhatatlan dologra gondolni. Attól, hogy nem került sok pénzbe, még honlap, azaz betölti a funkcióját, megjelenik az online világban, a tulajdonosát, a vállalkozást alkalmas bemutatni és kapcsolatfelvételi lehetőséget biztosítani az oldal látogatója felé. Nemcsak kezdő, hanem profi webdesignerek is készítenek megrendelésre tündöklően szép és hasznos egyoldalas honlapokat is, amik piaci szempontból olcsónak tekinthető honlapok.

Mi ennek az oka? Több oka is lehet..

 • minden honlap referencia a készítőjének is
 • számos, akár témaspecifikus egyoldalas honlapsablon létezik ingyenes verzióban is, amit egy képzett webdesigner könnyedén saját arculatra tud szabni
 • Az olcsó honlap készítése is ugyanúgy indul, mint a drága üzleti honlapoké, a különbség a bonyolultságban, a feltölteni kívánt mennyiségben és a funkciókban van
 • épp ezért tekinthetjük első lépcsőfoknak. Ami idővel és ráfordítással tovább bővíthető, építhető, nyilván sabloncsere után, ami alkalmazkodik a megoldandó feladatokhoz.

bylilith webdesign díszelem

Példa egy árérzékeny, olcsó honlap készítés mellett döntő Megrendelőre

Korai munkáim egyikét hozom példának. Régi, elhalt honlapja helyére szeretett volna egy újat. Egyben stílusos, egyedi, de olcsó honlapot kívánt készíttetni a Megrendelő.

 • Adott volt tehát a logó, és vele együtt az arculati színek is -hozott anyag tehát-
 • Adottak voltak a termékekről a profi fotók
 • Megírta a termékleírásokat -hozott anyag-
 • Megírta a bemutatkozást -hozott anyag-
 • Megadta, milyen kapcsolati adatokat szeretne megosztani
 • Megadta azt is mire nem tart igényt !!!– részemről jó néhány javaslat lenne még, de köszöni, ennyit szeretne. Bizony ilyen is van.

A webdesignerként a jelen esetben a feladatot az online felület felépítése, a termékek bemutatására, a vállalkozó bemutatására, a kapcsolati információk közlésére alkalmas honlap elkészítése jelentette.

olcsó honlapkészítés

Amikor a „legfapadosabb”, olcsó honlap készítése is elég jó választás

Természetesen kérhetett volna, több és más funkciókat is, de ez a példa a legjobb talán, hogy van létjogosultsága még az ilyen „szórólap jellegű” honlapoknak is. Van az a helyzet és Megrendelő, ahol, akinek ez is elég aktuálisan és jól MŰKÖDIK.

A fenti témánál maradva,

 • némi grafikai utángondozás után, a termékek fotóiből termékcsoport fotók készültek
 • a lap tetejére került a vállalkozás logója és egy slideshow a termékek fotóiról
 • arculatszínekhez passzoló hátterek és betűszínek lettek kiválasztva és alkalmazva
 • termékfotók és leírások feltöltése
 • a vállalkozás bemutatása fotóval és leírással
 • elérhetőségek, térkép és facebook
 • kapcsolati űrlap két év után levételre került, a telefon és a személyes megkeresés működik jobban ennél a vállalkozásnál, az adatvédelmi előírásoknak való megfelelés ( ügyvéd) költségei nem álltak arányban az űrlap által hozott vásárlók számával, ezért ezt nem kérte

Mi kerül bele, hogyan készül egy olcsó weblap?

Küllem: Nálam, a legolcsóbb honlap készítési csomag a bemutatkozó honlap. A BASIC csomag.

Ez egy egy oldalas bemutatkozó honlap, ahol a menüpontok a főoldalon egymás alatt szerepelnek

A menüpontok hornyokkal ugranak az első és egyben egyetlen oldalon egymás alá a főoldalon. Egy kapcsolati űrlap, egy térkép, ügyfél fotói, képgaléria, slideshow…

 

Basic honlap alapáras tartalma

Minden általam készített honlaphoz jár egy ajándék, ami nem kevesebb, mint egy keresőoptimalizási szolgáltatás „ízelítő”. Ez, ami az igazi motorját képezi a honlapnak. Enélkül akármilyen jó a téma, a termék, a látogatók nehezen és sokára találnak a honlapra, ami végső soron a profitot csökkenti. Basic csomagnál ez a Főoldal seo-ját jelenti. Vagyis, a főoldalt-jelen esetben az egyetlen oldal-tehát az egész honlap- egy keresőszóra való beállítását jelenti. ( ennek vannak technikai és tartalmi aspektusai is, mindezeket beleértve)

Azért ízelítő, mert egy erősen keresőoptimalizált honlapra jóval több funkció, tartalom és online marketing, linképítés.. stb. is kell, amit külön szolgáltatásként lehet bármikor megrendelni, s a honlapot eszerint felsőbb kategóriákba bővíteni, alakítani.

Te is egy olcsó, de jó honlapot szeretnél?

Remélem sikerült ezzel a kis összefoglalóval kedvet hoznom, hogy bátran próbáld ki magad. Vágj bele az ötleted megvalósításába, őrült összegek beruházása nélkül is, olcsón is lehet szép és működő az aktuális célnak megfelelő honlapot készíttetni.

Ha úgy gondolod, megvan az ötleted, keress meg bátran, lépjünk kapcsolatba, átbeszéljük mik az elképzeléseid, küldök egy részletes árajánlatot, amiből előre tervezhető költségek és időtávok mellett fel tudjuk építeni a kezdő honlapodat, akár a logótól a seo-ig, kezdőtől a profi szintig!

Válaszd a neked megfelelőt! Válaszd a szakértőt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük